Mandurah Community Museum Schoolroom

ADDRESS: 3 Pinjarra Rd, Mandurah, WA

PROJECT: The Mandurah Community Museum is made up of several buildings, including a heritage-listed school room, courthouse and gaol cells.In redeveloping the rooms, the work focused on the buildings’ original uses, while including interpretation of the environmental, historical and cultural themes through a range of personal stories.

Working in conjunction with the Museum’s curator, our design included a staged installation schedule that made recommendations for flooring, lighting, interior graphics, themes, materials used and potential interactive displays.

The Schoolroom received a makeover with the use of chalkboard style graphics, new school-desk style showcases and feature lighting, all beautifully complimenting the large-scale projection installed during earlier phases of the project.

The Local Studies Area was made more welcoming with plush seating areas, research benches and interpretive graphics. Combined with a neutral paint scheme and a clutter-free environment through clever storage options, the space is now a usable working environment for visitors.

COMPLETED: June 2013

CLIENT: City of Mandurah